کاهش تراز آب دریای خزر در سال‌های آینده

رئیس موسسه تحقیقات آب در افتتاحیه "مدرسه زمستانی آب و محیط‌زیست" گفت: تراز سطح آب دریای خزر در سال‌های آینده با کاهش ۹ تا ۱۸ متری روبرو می‌شود.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، محمدرضا کاویانپور روز دوشنبه در افتتاحیه “مدرسه زمستانی آب و محیط‌زیست” افزود: تغییراقلیم سبب افزایش سطح نوسانات آب دریای خزر شده است.

وی ادامه داد: نیاز است با انجام پژوهش‌های علمی برای این تغییرات برنامه‌ریزی کرد.

رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: تغییراقلیم از طرف دیگر سبب افزایش سطح آب در جنوب کشور شده و ما با دو پدیده کاهش در شمال و افزایش تراز آب در جنوب روبرو خواهیم شد.

دکتر کاویانپور، کشور ایران را کشوری دانست که به دلیل قرار نگرفتن در کنار رودهای بزرگ از دیرباز با مشکلات آبی دست‌به‌گریبان است.

وی ادامه داد: همواره این کشور با وجود مشکلات و حمله‌های متعدد توانسته خود را بازیافته و برای مسائل آبی راه‌های مناسب اتخاذ کند.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خاطرنشان کرد: قنات به‌عنوان بهترین راهکار اختراع ایرانیان است که رد پای آن را در بسیاری از کشورها می‌توان دید.

کاویانپور، ایران را یکی از قدیمی‌ترین کشور سازنده سد در جهان برشمرد و گفت: این تلاش‌ها نشان از آن دارد که مسئله آب همواره مهم بوده است.

وی ادامه داد: همین مسئله سبب شده “موسسه تحقیقات آب” از سال ۱۳۴۶ شکل بگیرد تا بتواند مشکلات بخش آب را با کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی رسیدگی کند.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خاطرنشان کرد: جمعیت ایران از دهه ۴۰ که حدود ۲۵ میلیون نفر بوده اکنون به حدود ۹۰ میلیون رسیده و همین موضوع به مطالبات آب دامن زده است و از طرف دیگر دشت‌های ممنوعه زیادی برداشت‌های بی‌رویه ایجاد کرده است.

کاویانپور گفت: این امر به معنای کم‌کاری نیست و مشکلات آبی دامن خیلی از کشورها را گرفته است.

وی برگزاری مدرسه زمستانی آب را راهکاری موفق در جهان توصیف کرد که از یک راهکار محلی به تلاشی بین‌المللی برای حل چالش‌های آبی تبدیل شده است.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ادامه داد: موسسه تحقیقات آب با دو “پژوهشکده منابع آب” و “هیدرولیک” تاکنون نزدیک به ۳۰۰ پروژه ملی بزرگ انجام داده است.

کاویانپور ادامه داد: اکنون می‌توان گفت کمتر سدی در کشور وجود دارد که موسسه تحقیقات آب مطالعه‌ای درباره آن نکرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: موسسه تحقیقات آب در زمینه “پایش بدنه آبی کشور” و “پایش سدها” طرح‌های مطالعاتی زیادی در حال انجام دارد؛ زیرا بسیاری از سدها در حال پیر شدن هستند که نیاز به مطالعات دارند.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو از تدوین “طرح مطالعه علاج‌بخشی سدها” در این موسسه خبر داد و گفت: مطالعات در منابع آبی کشور نیز طرح‌های زیادی در دست انجام است و سامانه‌هایی برای آن‌ها نیز راه‌اندازی شده است.

کاویانپور نیاز سالانه آب شرب کشور را بین ۶ تا ۸ میلیارد مترمکعب عنوان کرد و خاطرنشان کرد: که تصفیه پساب این ظرفیت باید در اولویت قرار گیرد.

وی ادامه داد: اکنون وزارت نیرو برنامه کاملی برای تشویق بخش صنعت کشور نسبت به استفاده از پساب تدوین کرده که انتظار می‌رود بخش زیادی از نیازهای آبی صنعت از این طریق برطرف شود.

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو یکی از مراکز وابسته به این موسسه را “مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر” برشمرد و گفت: پروژه‌های زیادی در این زمینه تدوین و اجرایی شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا