بخش آب کشور به ۲ آزمایشگاه مهم و کاربردی مجهز شد

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: راه‌اندازی ۲ آزمایشگاه مهم و کاربردی بخش آب کشور در این موسسه افق‌های تازه‌ای در زمینه تحقیقات و آزمایش‌های منابع آبی باز می‌کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، «محمدرضا کاویانپور» روز دوشنبه در مراسم افتتاح این دو آزمایشگاه گفت: موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ۲ پژوهشکده مهم منابع آب و هیدرولیک با ۳ مرکز فعال در بخش تحقیقات و پژوهش‌های آبی دارد. وی ادامه داد: مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر یکی از این مراکز فعال است که پژوهش‌های مهمی درباره دریای خزر انجام داده که با توجه ‌به نوسان‌های اخیری که این دریا دارد پژوهش‌های مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر از اهمیت بیشتری در این زمینه برخوردار شده است.

رئیس موسسه تحقیقات آب مرکز مطالعات و تحقیقات آب و فاضلاب را یکی دیگر از مراکز مهم این موسسه برشمرد که کارهای زیادی درباره تحقیقات در بخش آب و فاضلاب در دستورکار دارد.

 این مقام مسئول مرکز تحقیقات و مطالعات سازندهای سخت را یکی دیگر از مراکز فعال این موسسه دانست و ادامه داد: علاوه بر این‌ها موسسه تحقیقات آب آزمایشگاه‌های تخصصی در بخش آب دارد که آزمایش‌های زیادی در این زمینه انجام داده و می‌دهد که این آزمایشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین ارکان آب و فاضلاب کشورمان به‌حساب می‌آیند.

وی افزود: علاوه بر آزمایشگاه‌های مذکور امروز ۲ آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی برای آزمایش‌های بیولوژیکی در بخش آب و آزمایشگاه پایلوت فناوری‌های نوین صنعت آب و فاضلاب را راه‌اندازی کردیم که افق‌های تازه‌ای فراروی بخش آب کشور قرار خواهند داد.

رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: صنایع دارویی کشور بخش قابل‌توجهی از آب را مورداستفاده قرار می‌دهند که با درصد بالایی آلودگی به مواد شیمیایی رهاسازی می‌شوند که آزمایشگاه بیولوژی راهکارهای ایمن‌سازی این آب‌ها برای برگشت بی‌خطر آن‌ها به چرخه طبیعت را بررسی کرده و بهترین راهکارها را ارائه می‌دهد.

کاویان‌پور ادامه داد: آزمایش‌های این آزمایشگاه کمک خواهد کرد فعالان صنایع دارویی بتوانند با انتخاب این راهکارها آب سالمی را به چرخه طبیعت برگردانند.

وی افزود: آزمایشگاه فناوری‌های نوین بخش آب نیز راهکارهای مناسب تصفیه آب در صنایع را بررسی کرده و بهترین روش‌ها را در اختیار صنایع قرار خواهد داد تا بتوانند پساب سالم تولید کنند.

رئیس موسسه تحقیقات آب خاطرنشان کرد: در این آزمایشگاه سنجش کیفی فاضلاب نیز صورت می‌گیرد. برای راه‌اندازی این دو آزمایشگاه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده است.

«رضا روزبهانی» معاون پژوهشی موسسه تحقیقات آب هم در این مراسم گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی زیادی در این موسسه در حال انجام است تا مشکلات بخش آب کشور را ساماندهی کند.

وی با بیان اینکه شرایط آبی کشور شرایط مناسبی نیست ادامه داد: افت سطح آب‌های زیرزمینی، پدیده فرونشست و کاهش کیفیت آب مشکلاتی است که موسسه تحقیقات آب در حال بررسی و ارائه راه‌حل‌های مناسب برای آن‌ها است.

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات آب افزود: تغییرات اقلیمی اکنون مشکلات آبی را عیان‌تر کرده که تلاش برای یافتن راه‌های کاهش این مشکلات از اهمیت بالایی برخوردار است.

روزبهانی ادامه داد: سال‌های گذشته به هنگام بروز سیلاب وزارت نیرو در مقابل این تهدید بی‌دفاع بود؛ اما اکنون موسسه تحقیقات آب سامانه پایش و پیش‌بینی سیلاب را راه‌اندازی کرده که هرلحظه اطلاعات موردنیاز را در اختیار مسئولان قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه خشکسالی نیز موسسه گام‌های خیلی مهمی برداشته که به‌زودی اطلاعات کاملی در این زمینه منتشر خواهیم کرد.

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات آب گفت: بسیاری از سدهای کشور دارای عمرهای بالایی هستند که مشکلاتی را ایجاد کرده است بر همین اساس موسسه تحقیقات آب پایش کیفی سدهای کشور را انجام می‌دهد تا از عملکرد آنها اطلاع حاصل کند.

روزبهانی از تلاش برای بررسی راهکارهای مناسب برای موضوع ساماندهی رودخانه‌ها در موسسه تحقیقات آب خبر داد و خاطرنشان ساخت: تحقیقات بسیار خوبی در زمینه دریای خزر در این موسسه انجام‌گرفته که آینده خوبی برای این دریا رقم خواهد زد.

وی به مشکلات کم‌آبی کشور اشاره کرد و گفت: این در حالی است که ظرفیت خیلی خوبی در بخش پساب در اختیار داریم که باید با تحقیقات مناسب از این ظرفیت استفاده کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا