در راستای انجام پروژه پژوهشی "ساخت فیلترهای SDI" که با حمایت و همکاری بخش خصوصی در موسسه تحقیقات آب در حال انجام است، ستآپ حفرهسنجی جریان مویینهای ساخته شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، “عباس اکبرزاده” مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب ضمن اعلام این خبر افزود: از تکنیک حفرهسنجی جریان مویینهای برای اندازهگیری اندازه متوسط قطر حفرات غشاهای میکرو فیلتراسیون استفاده میشود.
در این تکنیک، ابتدا غشای میکرو فیلتراسیون داخل محفظه یا هولدر قرار گرفته و سپس جریان هوا از غشا عبور داده میشود. در این مرحله تغییرات جریان هوای خروجی با فشار هوای ورودی ترسیم شده که به آن نمودار جریان خشک گفته میشود.
در مرحله دوم سطح غشا با یک نمونه با کشش سطحی مشخص خیس شده و جریان هوای خروجی از این غشای خیس متناسب با فشار، رسم و به آن نمودار جریان خیس گفته میشود.
با ترسیم تغییرات رفتار جریان خشک و جریان خیس انواع غشاهای میکرو فیلتراسیون و معادلات مربوطه میتوان متوسط اندازه حفرات را تعیین کرد.
مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب افزود: در این تکنیک، طراحی دستگاه، نوع هولدر غشا و نوع مایع خیسکننده از اهمیت بسیار بالایی در تعیین اندازه متوسط حفرات غشا دارد.
به همین دلیل باید در طراحی ستآپ، برای تعیین رفتار جریان هوای خشک و جریان خیس دقت لازم انجام و همچنین از موادی بهعنوان عامل خیسکننده استفاده شود که کشش سطحی بالایی داشته باشند.
همچنین از تکنیک حفرهسنجی مویینهای، علاوه بر اندازهگیری متوسط قطر حفرات، میتوان بزرگترین اندازه حفره، تخلخل و توزیع اندازه حفرات در عرض کل غشا را تعیین نمود.
وی اظهار امیدواری کرد علیرغم پیچیدگیهای ذاتی این پروژه، با تکیه بر عزم تیم متخصص و جوانی که در اجرای آن همکاری میکنند تا قبل از پایان سال جاری هدف نهایی این پروژه یعنی “تولید نمونه داخلی کاغذ SDI” محقق خواهد شد.