وضعیت بارش در حوضههای آبریز درجهیک و دوی کشور نشان از آن دارد که در برخی حوضهها بارش بیشتری را شاهد خواهیم بود و در برخی حوضهها نیز مقدار کمتری بارش به وقوع خواهد پیوست و این روند، میزان تامین آب را نشان خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، برای هفته جاری وقوع بارشها بهطور عمده در مناطق شمال غربی و برخی مناطق جنوب شرقی کشور پیشبینی میشود.
همچنین با توجه به چشمانداز بارش پیشبینیشده برای هفته آینده، وقوع بارشها بهطور عمده در مناطق شمال غربی و سواحل دریای خزر مورد انتظار است.
بر پایه این گزارش، حوضه آبریز خلیجفارس و دریای عمان این هفته با داشتن بیشینه بارش ۸۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۴.۷ میلیمتری بیشترین میزان بارش را در میان حوضههای آبریز کشور دارد.
پسازآن حوضه آبریز دریاچه ارومیه با بیشینه بارش ۶۶.۸ میلیمتر و متوسط محدوده ۱۷.۴ میلیمتری مقام دوم حوضههای آبریز پربارش را دارد.
حوضه آبریز دریای خزر در هفته جاری بیشینه بارش ۶۴.۵ میلیمتری با متوسط بارش ۱۲ میلیمتر را دارد.
حوضه آبریز فلات مرکزی بیشینه بارش ۳۰ میلیمتری و متوسط محدوده ۱.۸ میلیمتری را تجربه میکند.
هفته جاری حوضه آبریز مرزی شرق هم با بیشینه بارش ۲۳.۵ میلیمتر و متوسط محدوده بارش ۱.۵ میلیمتری را شاهد خواهد بود.
همچنین حوضه آبریز قره قوم هم بیشینه بارش ۱۳.۴ میلیمتری با متوسط محدوده ۱.۹ میلیمتر را دارد.
این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجهدو کشور، هیچ حوضهای بدون بارش نیست.
بر پایه این گزارش، در هفته منتهی به ۱۲ خردادماه تمام حوضههای ۶گانه اصلی آبریز کشور، بارشهایی را دریافت خواهند کرد که بالاترین میزان آن در حوضه آبریز دریای خزر خواهد بود.
بر این اساس، حوضه آبریز دریای خزر در هفته منتهی به ۱۲ خردادماه بیشینه بارش ۹۳.۴ میلیمتری و متوسط محدوده ۱۵.۴ میلیمتری را خواهد داشت.
حوضه آبریز فلات مرکزی نیز در هفته آینده بیشینه بارش ۵۷.۴ میلیمتری و متوسط محدوده ۱.۵ میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
در این مدت حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیشینه بارش ۴۹.۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۹.۲ میلیمتری خواهد داشت.