رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در گفت‌وگو با پاون:

پتانسیل بالای تبخیر آب در روزهای گرم سال/نقش آفرینی چشمگیر سدها در مدیریت پیامدهای تغییر اقلیم

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه تبخیر آب در روزهای گرم سال در نواحی مجاور مرزهای آبی از پتانسیل بالایی برخوردار است، گفت: اگر در سال‌های اخیر به ویژه سال جاری، مدیریت مناسب منابع آبی کشور صورت نگرفته بود، بی‌تردید کشور در تابستان امسال و در گرمای ۴۰ و ۵۰ درجه هوای کشور با مشکلات بسیار زیادی در حوزه تامین آب روبرو می‌شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، “محمدرضا کاویانپور” در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، با اشاره به افزایش بی‌سابقه دمای هوا در جهان و ایران به موضوع تبخیر منابع آبی کشور در پی این رخداد طبیعی پرداخت و گفت: تبخیر آب در روزهای گرم سال در نواحی مجاور مرزهای آبی از پتانسیل بالایی برخوردار است که همین مساله موجب می‌شود شهروندان ساکن در این مناطق، گرمای بیشتری را در این روزها احساس کنند.

وی در پاسخ به تاثیر افزایش دمای هوا بر میزان تبخیر منابع آبی کشور، افزود: بی‌تردید در پی گرمای بی‌سابقه دمای هوای کشور، درصد تبخیر منابع آبی به شدت افزایش می‌یابد، اما این امر متاثر از پارامترهای دیگری چون وزش باد، شدت تابش خورشید و غیره نیز هست.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور به کارایی سدهای کشور اشاره و اضافه کرد: از آنجایی که ماهیت احداث سدها به منظور تامین آب شرب، کشاورزی، محیط زیست و تولید برق دارای اهمیت است، با درنظر گرفتن روند تغییرات اقلیمی موضوع ذخیره‌سازی آب در مخازن سدهای کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کاویانپور تاکید کرد: اگر در سال‌های اخیر به ویژه سال جاری، مدیریت مناسب منابع آبی کشور صورت نگرفته بود، بی‌تردید کشور در تابستان امسال و در گرمای ۴۰ و ۵۰ درجه هوای کشور با مشکلات بسیار زیادی در حوزه تامین آب روبرو می‌شد.

وی با بیان اینکه نقش سدها در مقابله با تغییر اقلیم بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با مدیریت کارآمد صورت گرفته تا جای ممکن منابه حاصل از بارندگی‌ها در مخازن سدهای کشور ذخیره شد و در کنار جلوگیری از وقوع سیلاب و وارد شدن خسارات بی‌شمار، تامین آب مورد نیاز همه بخش‌ها را میسر کرد.

بنا بر این گزارش در سال‌های اخیر به دلیل گرمایش زمین ذخایر برفی کشور کاهش یافته و تبدیل به سیلاب‌های فصلی شده است، براین اساس وجود سدها باعث ذخیره این منابع آبی و بهره‌برداری از آن درفصول گرم شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا