«آبیاری تحت فشار» با صیانت از سفره‌های زیرزمینی همراه باشد/مخاطرات توسعه همزمان سطح زیرکشت

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در گفت‌وگو با پاون مطرح کرد

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در گفت‌وگو با پاون مطرح کرد؛

«آبیاری تحت فشار» با صیانت از سفره‌های زیرزمینی همراه باشد/مخاطرات توسعه همزمان سطح زیرکشت
 
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با تاکید بر اهمیت موضوع تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی گفت: استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در کشور با توسعه سطح زیر کشت همراه است که عملا کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را به همراه ندارد.
 
“محمدرضا کاویانپور” در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) استفاده از روش‌های نوین در آبیاری مزارع و بخش کشاورزی را بسیار موثر ارزیابی کرد و گفت: آبیاری تحت فشار در کشور نیاز به انجام مطالعات مختلف دارد و هم‌اکنون بسیاری از کشورها گسترش آبیاری زیرسطحی و تحت فشار را به صورت ویژه در دستورکار خود قرار داده‌اند.
 
وی با بیان اینکه آبیاری بخش کشاورزی با بهره‌مندی از روش‌های نوین، گفتمان بسیار خوبی در بین کشورها به شمار می‌رود، افزود: البته پیشبرد این مهم مستلزم سرمایه‌گذاری و صرف هزینه‌های بسیاری است و بر این اساس نیازمند حمایت ویژه است.
 
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با تاکید بر اهمیت موضوع تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی، ادامه داد: باید میزان برداشت آب از آبخوان‌ها مدیریت شود، این در حالی است که در کشور استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در مزارع کشاورزی با توسعه زمین‌ها و سطح زیر کشت همراه می‌شود که عملا کاهش مصرف آب و افزایش راندمان بخش کشاورزی را به همراه ندارد.
 
کاویانپوردر ادامه تاکید کرد: دو موضوع مهم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اثربخشی برنامه‌ها را دوچندان می‌کند، بدین معنا که در کنار «تامین امنیت غذایی» باید «صیانت از حریم سفره‌های آب زیرزمینی» به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
 
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور خاطرنشان کرد که در این میان باید موضوع استفاده از آب مازاد در صنایع نیز مدیریت شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا