موسسه تحقیقات آب باید به سمت تولید داده‌های صحیح و دقیق در زمینه آب و آب و فاضلاب حرکت کند

امتیاز:
۵/۵
 
معاون آب و آبفای وزیر نیرو:

 

موسسه تحقیقات آب باید به سمت تولید داده‌های صحیح و دقیق در زمینه آب و آب و فاضلاب حرکت کند

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، قاسم تقی‌زاده خامسی روز سه‌شنبه ششم آبان‌ماه جاری در جریان دیدار با مدیران موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو افزود: موسسه تحقیقات آب باید ضمن ایجاد داده‌های صحیح درباره منابع آب، این داده‌ها را برای بهره‌برداری مدیران بخش آب کشور در اختیار آنان قرار دهد.

در ابتدای این جلسه دکتر محمدرضا کاویانپور رئیس موسسه تحقیقات آب ضمن خوش‌آمدگویی به معاون آب و آبفای وزیر نیرو، گزارش جامعی از پروژه‌ها و فعالیت‌های شاخص موسسه تحقیقات آب ارائه نمود.

رئیس موسسه تحقیقات آب در این گزارش به برنامه‌های در دست اقدام و توسعه فناوری‌های روز برای استخراج داده‌های پایه همچون توسعه شناورها و پهپادها برای عکسبرداری و تهیه نقشه‌های سه بعدی، استخراج اطلاعات مخزن سدهای بزرگ و اندازه‌گیری‌های میدانی رودخانه‌ها اشاره نمود که این فناوری‌ها انشاالله با توسعه کامل و تست آنها به زودی عملیاتی و مورد استفاده وسیع قرار خواهند گرفت.

همچنین ارائه برنامه‌های آتی و شاخص‌های موردنظر برای ارتقای جایگاه موسسه تحقیقات آب نیز از دیگر نکات مورداشاره دکتر کاویانپور بود.

در ادامه جلسه، مهندس تقی‌زاده خامسی ضمن ابراز رضایت از حضور در جمع مدیران موسسه با اشاره به انتخاب رئیس جدید موسسه تحقیقات آب از طریق فراخوان عمومی وزارت نیرو افزود: دکتر کاویانپور با کسب امیتاز بالا از میان رقبای توانمند متقاضی ریاست موسسه، پیشی گرفته و به‌عنوان رئیس جدید موسسه تحقیقات آب انتخاب شد.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اینکه کشور ایران کشوری خشک و نیمه‌خشک است که ۴۰ درصد جمعیت آن در نقاطی زندگی می‌کنند که ۲۰ درصد منابع آبی در آن مناطق است، ادامه داد: بر این اساس، اکنون کشور وضعیت مناسبی از نظر دسترسی به آب نداشته و در عین‌حال نیاز به ‌آب نیز بیشتر شده است.

تقی‌زاده خامسی گفت: گرچه در دو سال اخیر و بعد از سال‌ها خشکسالی پیاپی، وضعیت بارش‌های کشور کمی بهتر شده است، اما نمی‌توان مطمئن بود که این وضعیت دوام خواهد داشت. مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: مشکل دیگری که کشور و منابع آبی را تهدید می‌کند، بروز تغییر اقلیم است که اثرات خود را بر روی منابع آبی می‌گذارد.

وی ادامه داد: اکنون تغییر اقلیم آثار خود را در میزان بارش در مناطق مختلف کشور نشان داده به گونه‌ای که در دو سال گذشته بیشترین بارش‌ها در مناطقی رخ داده که سال‌های قبل کم بارش‌ترین مناطق بوده‌اند. تقی‌زاده خامسی با بیان اینکه تغییر اقلیم، خشکسالی‌ها و ترسالی‌ها طولانی برای کشور به همراه دارد، خاطرنشان ساخت: در این میان، داشتن داده‌های صحیح است که می‌تواند به مدیران برای تصمیم‌گیری درست کمک کند.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: بر این اساس، موسسه تحقیقات آب وظیفه دارد تا با ایجاد این داده‌های صحیح، نقش خود در حفاظت از منابع آبی را ایفا کند. وی افزود: موسسه تحقیقات آب تاکنون نتوانسته به این وظیفه خود به خوبی عمل کند و همین امر سبب شده توقع مدیران ارشد وزارت نیرو از موسسه برآورده نگردد.

تقی‌زاده خامسی یکی از مهم‌ترین دلایل موفق نبودن موسسه تحقیقات آب در این زمینه را وابسته بودن آن به منابع دولتی برشمرد و خاطرنشان ساخت: تزریق منابع مالی دولتی سبب شده موسسه نتواند به دنبال نوآوری و نیز بازاریابی باشد. وی ادامه داد: موسسه تحقیقات آب باید داده‌های صحیح تولید کرده و آن‌ها را با قیمتی بالا در اختیار مدیران آب کشور قرار دهد.

تقی‌زاده خامسی بر ایجاد “کمیته بازاریابی” در موسسه تحقیقات آب تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: اکنون کشور نیازمند به نقشه‌های دقیق حریم و بستر منابع آبی است که باید موسسه در تولید این نقشه‌ها پیش‌قدم باشد و سپس آنان را در اختیار مدیران آب قرار دهد.

وی ادامه داد: اکنون نیازهای جدیدی مانند توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها، تولید پساب، توسعه تصفیه‌خانه‌ها در کشور وجود دارد که موسسه می‌تواند با تولید داده‌های صحیح برای هر بخش، کشور را در رسیدن به اهداف خود کمک کند. تقی‌زاده خامسی گفت: ورود به تغییر اقلیم روندهای متفاوتی از خشک‌سالی‌های طولانی تا ترسالی‌های با بروز سیلاب‌های مخرب برای کشور به همراه خواهد داشت، بنابراین ضروری است ابزارهای مناسب آن تهیه شود و موسسه تحقیقات آب بهترین مرجع برای این موضوع است.

گفتنی است معاون آب و آبفای وزیر نیرو در ابتدای جلسه دیدار با مدیران موسسه که با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های مطرح برگزار شد، از تمام واحدها، کارگاه‌ها، مدل‌های هیدرولیکی، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات موسسه تحقیقات آب بازدید به‌عمل آورد.

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا