مدیریت بهینه سیلاب‌ها برای تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی

رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: برنامه راهبردی پایش تغییرات الگوهای بارشی کشور در موسسه تحقیقات آب در دست انجام است و تلاش خواهد شد تا موضوع مدیریت بهینه سیلاب و استفاده از آن‌ها برای تعادل‌بخشی آب زیرزمینی نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، «محمدرضا کاویانپور» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: مطالعه‌های انجام‌شده در زمینه وضعیت بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری و چشم‌انداز بارش‌ها در ادامه سال آبی، حاکی از کاهش نزولات جوی کشور طی دوره زمانی مورداشاره است که این وضعیت در برخی استان‌ها به‌خصوص استان‌های جنوب‌شرق کشور با شدت بیشتری همراه است.

وی ادامه داد: بر این اساس، موضوع تدوین برنامه مدیریت خشکسالی در استان‌های جنوب‌شرق کشور با استفاده از ظرفیت‌های موسسه تحقیقات آب و دانشگاه‌های مطرح استان‌های مذکور، به شرکت‌های آب منطقه‌ای مربوط پیشنهاد شده است که در صورت موافقت آن‌ها، انجام مطالعات جهت تدوین برنامه مدیریت خشکسالی و سازگاری با شرایط کم‌آبی در ادامه سال آبی جاری انجام خواهد شد.

کاویانپور گفت: تجارب جهانی و داخلی نشان می‌دهد در شرایط مواجهه با خشکسالی و کاهش میانگین بارش در دوره‌های زمانی بلندمدت، احتمال وقوع بارش‌های حداکثری کوتاه‌مدت که منجر به سیلاب‌های ناگهانی ‌شود، افزایش می‌یابد که به دلیل نبود وجود آمادگی‌های کافی در این شرایط، می‌تواند خسارات گسترده‌ای به بار آورد.

این مقام مسئول افزود: بنابراین در برنامه مذکور تلاش خواهد شد تا موضوع مدیریت بهینه سیلاب و استفاده از آن‌ها برای تعادل‌بخشی آب زیرزمینی نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، روزهای اخیر وزیر نیرو درباره وضعیت بارش‌ها خاطرنشان کرد: امسال و در تابستان به‌دلیل کاهش بارشی که اتفاق افتاده شرایط متفاوتی خواهیم داشت و طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده نسبت به متوسط دوره درازمدت ۴۰ درصد کاهش بارش تاکنون رخ داده است.

اردکانیان ادامه داد: البته برنامه‌ریزی‌هایی از قبل صورت گرفته تا در تامین آب شرب و بهداشت مردم در شرایط کرونا مشکلی ایجاد نشود و در این میان، سهم مردم از اهمیت بالایی برخودار است.

وی بر اعمال روش‌های مدیریت مصرف به‌صورت جدی‌تر تاکید کرد تا در این شرایط، مردم و بخش درمان با مشکل روبرو نشوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا